Hvad er vandbehandling? Få svaret her

H

Vandbehandling er måske ikke noget, man tænker ret meget over i hverdagen, men der findes vandbehandlingsløsninger næsten alle de steder, hvor vand benyttes. Både med hensyn til vand til hjemmebrug, men så sandeligt også i industrien. Her kan du lære mere om emnet.

Kort om vandbehandling

Selvom vandbehandling dækker forholdsvis bredt og bruges mange forskellige steder, så handler det generelt om at behandle vandet, så der ikke er giftige eller uønskede stoffer i vandet, inden eller efter det skal bruges. Det gør man typisk ved at installere systemer og komponenter, som renser vandet, inden det når til sin destination. Iltning og filtrering er de to vigtigste processer undervejs, som sikrer at vandet behandles ordentligt.

De fleste byer har for eksempel et vandværk, hvor diverse stoffer og mineraler fjernes fra grundvandet, før forbrugerne tager vandet i brug. Vandet bevæger sig i undergrunden, og afhængig af hvor man er, kan der være forskellige stoffer og mineraler i jorden. Vandværket har til opgave at fjerne de unødvendige ting i vandet, så det er sundt, når vi skal bruge det. Men som sagt – vandbehandling benyttes også til andre formål.

Vandbehandling i industrien

Et vigtigt eksempel finder vi i industrien. Her skal vandet nemlig også behandles, men ikke kun før det bruges – også efter.

De fleste store industrivirksomheder har det, der hedder spildevand, som er en sideeffekt af selve arbejdet. Der er altid vand til overs, og når vand er blevet brugt industrielt, kan det også indeholde nogle stoffer. Og dem er der behov for at frasortere, så spildevandet er nogenlunde rent, når det kommer ud. Der kommer nemlig skrappere regler med årene.

Derfor er det så vigtigt

Først og fremmest er vandbehandling vigtigt, så vi har friskt og rent vand i hverdagen. Både til at drikke, men også til praktiske formål som at vaske, og til diverse arbejdsformål. De fleste virksomheder benytter vand på den ene eller den anden måde, især inden for industrien. Uden rent vand står vi med kæmpe problemer. Samtidig er det vigtigt, at vores spildevand er rent – primært af miljømæssige årsager.

Store firmaer tager sig af det

Som sagt er vandbehandling ikke noget, de fleste danskere tænker ret meget over i hverdagen. At vi har rent vand ses generelt som en selvfølge. Men her kan vi takke vandværkerne same de firmaer, der specialiserer sig med vandbehandling. Der er nemlig virksomheder, der specifikt arbejder med vandbehandling, og som producerer og installere vandanlæg, der netop gør det muligt at behandle vandet.

Skærpede krav fra EU

EU skærper hele tiden deres krav, og miljøet er blevet en vigtig del af hverdagen for os alle sammen. Kravene til rensning af spildevand er allerede stramme og forventes at blive endnu strammere. Hvis du har en virksomhed, som bruger og afleder vand, er det vigtigt, at du har styr på rensningen. Til det formål kan du hive fat i et godt dansk vandbehandlingsfirma, så du sikrer, at du lever op til alle krav, og at vandet er som det bør være.

Om denne forfatter

Toni Bennett

Tilføj kommentar

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta