Sådan får du gode billeder til din hjemmeside

S

 

De fleste hjemmesider har en eller anden form for grafisk indhold – og det er oftest i form af ganske almindelige billeder.

 

Når du læser nyheder hos en nyhedsside, når du shopper efter produkter hos diverse webshops, eller når du bare browser nettet igennem, så er billeder næsten altid en del af oplevelsen. Derfor bør du også selv have billeder oppe på din egen hjemmeside – uanset om du bare driver en privat blog eller en decideret firmahjemmeside.

 

Der er flere muligheder, når du gerne vil have gode billeder til din hjemmeside. Du kan tage dem selv, du kan hyre en fotograf, eller du kan benytte dig af de billeder som andre har taget, men som har frie rettigheder eller som du kan købe brugsrettighederne til.

 

Tag dine egne billeder

 

Den første mulighed er at tage dine egne billeder. Hvis du har et godt kamera til rådighed, kan resultatet sagtens blive ganske godt. Det giver masser af fleksibilitet, hvis du selv er i stand til at tage billeder til din hjemmeside, fordi du kan netop tage billederne hvor som helst og når som helst. Udover udgifterne til udstyret (hvilket måske ikke engang er nødvendigt, hvis du har en smartphone med et godt kamera), koster det heller ikke noget at gøre det på denne måde.

 

Det er ikke sikkert, at billederne bliver verdensklasse, men det behøver de heller ikke altid at være. Hvis du bare mangler billeder til blogindlæg, artikler, beskrivelser, osv., så kan du sagtens tage størstedelen af dine billeder selv. På den måde ejer du også alle rettighederne.

 

Hyr en professionel fotograf

 

En anden mulighed er at hyre en professionel fotograf til at hjælpe. Det bør du gøre, hvis du ønsker billeder af særlig høj kvalitet. For eksempel hvis du mangler et godt portrætfoto af dig selv til hjemmesiden, eller hvis du er erhvervsdrivende og rent faktisk sælger på nettet. I så fald gør det en rigtig stor forskel at få professionelle billeder med hjælp fra en fotograf.

 

En professionel fotograf er selvfølgelig ikke altid en mulighed, hvis du ofte laver nyt indhold på din hjemmeside. Men det er en oplagt mulighed til alt det vigtigste. Eventuelt kan du hyre en fotograf til en lang fotosession, og på den måde får du flere billeder, som kan bruges igen og igen.

 

Det er smartest at hyre en fotograf, der er tæt på dig. En fotograf Odense er derfor det bedste valg, hvis du bor i Odense. Bor du i en anden by, bør du selvfølgelig vælge en fotograf fra denne by (eller i hvert fald en der er tæt på).


Tryk på dette link for at finde at læse mere om Fotograf

 

Benyt dig af billeder fra nettet

 

Udover selv at tage billeder eller hyre en fotograf, har du også en tredje mulighed. Du kan nemlig også benytte dig af gratis billeder fra internettet, hvor rettighederne er frie.

 

Det er dog enormt vigtigt, at du tjekker grundigt op på rettighederne. Du bør altid sikre dig, at billederne rent faktisk er til fri brug, inden du sætter dem op på hjemmesiden. Tjek beskrivelsen fra fotografen, eller se om billedet er kategoriseret som public domain. Du kan også bare holde dig til sider, der kun indeholder rettighedsfrie billeder. Gode eksempler er for eksempel unsplash.com og pixabay.com. Der er efterhånden flere af slagsen, og selvom det selvfølgelig altid er bedst at have helt egne billeder til rådighed, så kan denne mulighed stadig være god, hvis du mangler et billede til noget bestemt.

 

Der findes også services, hvor du køber adgang til professionelle billeder. Oftest i form af et løbende abonnement, eller med betaling pr. billede. Det kan også være værd at overveje, hvis du mener, at priserne er rimelige og at billederne er gode nok til at det retfærdiggører købet.

Ønsker du gratis billeder fra nettet så se fx her.

Gratis billeder

Om denne forfatter

Toni Bennett

Tilføj kommentar

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta