Nye indlæg

 
....................................................................
 
 
 
.....................................................................
.....................................................................
.....................................................................
 
PayPal VISA MasterCard Discover American Express

LIVSKILDENS BLOG


Livskilden står frem som det første forlag i DK med en blog hvor vi lader besøgende og læsere af Livskildens udgivelser, komme os et skridt nærmere, bagom Livskildens Forlag. Vi vil på Livskildens blog, informerer mere i dybden om kommende og nye udgivelser, vores forfattere og nye tiltag hos Livskilden m.m.

Her har du som besøgende/læser også mulighed for at give os feedback på bloggen, ved at kommenterer vores indlæg, som vi håber I vil benytte jer af.


Rigtig hjertelig velkommen.

............................................................

Flot lektør udtalelse af bogen Katarinas Engel

08-10-2012

Livskildens Forlag har modtaget en meget flot lektør udtalelse på bogen "Katarinas Engel", som er skrevet af en af Livskildens debut forfattere, Susanne Michaelsen.

Susanne Michaelsen, forfatter af romanen Katarinas Engel

BOGEN, KATARINAS ENGEL KAN BESTILLES HER

........................................................................


Anvendelse/ målgruppe/ Niveau

Dansk debutroman, der som en lidt usædvanlig ramme har en balletskole og teater i Prag i perioden 1900-1943. Her følger vi Katarina Szlamunda liv og skæbne både på og udenfor scenen, og som en enkelt fortalt, men farverig kvindeskæbne vil romanen henvende sig til kvindelige læsere, der kan lide at identificere sig med en kønsfælles livskriser, iscenesat i et spændende miljø og dramatisk tid.

 

Beskrivelse

Katarina er tjekkisk jøde, adopteret af en psykisk skrøbelig kvinde og hendes nu afdøde mand. Som 8 –årig indskrives hun på en balletskole i Prag og får at vide , at talent forpligter. Denne forpligtigelse snærer som en spændetrøje omkring hele hendes liv og karriere med store omkostninger for personlighed og udvikling. Livet på balletcenen er hårdt og smertefuldt, venskaber skrøbelige og hverken som barn eller voksen er hun helt lykkelig- ægteskab og moderskab er også blot endnu nogle snærende bånd. Historiens omskiftelighed får alvorlige konsekvenser for Katarina, da tyskerne besætter Tjekkoslovakiet og dermed besegler hendes skæbne. Dramatisk historie formidlet enkelt og ligefremt af den debuterende forfatter født i 1962.

 

Sammenligning

Romanen kan læses på linje med andre kvindeportrætter af Birte Blønd, Runa Kahler, Toril Brekke og Victoria Hislop.

 

Samlet konklusion

Romanen udgives på et spirituel forlag, men det spirituelle element er nu meget nedtonet, balletmiljø, danserindekarriere og bedsteborgermiljø danner grundlag for en interessevækkende roman om en anderledes kvindeskæbne i første halvdel af 1900-tallets Prag.

 

Helle Winther Olsen

 


Kategori: Forfattere

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

 
Livskilden | Grønnegangen 38, 3070 Snekkersten  | Tlf.: +45 49134869